Meet Anne! Deze #fitchick is niet alleen een gepassioneerde atlete, maar gaat ook beginnen met coachen. Op dit moment is ze nog herstellende van een blessure, maar zodra ze een go heeft zul je haar weer onbeperkt zien shinen in de WODs en misschien binnenkort ook wel op wedstrijden. De persoonlijke stappen die ze heeft gemaakt vanaf het moment dat ze bij ons is komen trainen zijn gaaf om te zien. Haar zorgvuldige manier van trainen en haar oog voor herstel maakt haar tot een voorbeeld en daarom zetten we haar deze maand in de spotlights!

Vertel, waarom ben je in de eerste plaats met CrossFit bent begonnen?
“Toen ik begon met werken had ik weinig beweging en weinig energie. Ik hoopte dat sporten zou helpen en was daarnaast op zoek naar wat meer sociale contacten gezien ik pas net in Utrecht woonde. Vriendinnen van me waren gestart met CrossFit en vonden het echt een sport voor mij, dus ben ik het gaan proberen.Mijn eerste indruk was met name dat CrossFit (positief) anders voelde dan andere sporten. Voorheen vond ik sporten saai en zag ik het als een moetje. Ik kon mezelf niet motiveren te gaan, doordat ik geen resultaat zag en er geen energie uit haalde. Sinds ik CrossFit zie ik enorm veel resultaat en ga ik met veel plezier naar de box toe, door de leuke mensen, de veelzijdigheid van de lessen en de behulpzame coaches. Daarnaast vond ik met name de zware gewichten in het begin best wel overweldigend. Maar dat is zeker veranderd. Ik ontdekte al snel dat “zwaar” maar relatief is, doordat je altijd op je eigen niveau traint. En daarnaast kan je zoveel meer (zo ook gewicht tillen) als je erop vertrouwt dat je iets kan. CrossFit heeft er zeker aan bijgedragen dat ik nog meer in mezelf geloof en dit heeft me veel verder gebracht, zowel in als buiten Crossfit.”

Dat is gaaf om te horen! Wat is het eerste dat je echt bij is gebleven van het trainen bij onze box?
“Door de positieve en persoonlijke sfeer heb ik me vanaf het begin af aan al thuis gevoeld. Veel persoonlijke aandacht van de coaches tijdens de les, maar die je ook buiten de les altijd kan benaderen. Daarnaast trainen we met een groep supertoffe mensen, waarin veel gelachen wordt maar waarin we elkaar ook helpen en motiveren.”

Heb je nu bepaalde doelen of specifieke dingen waar je je op richt?
“Momenteel heb ik al enkele maanden een schouderblessure, mijn doel is dan ook om hier volledig van te herstellen en ook daarna meer de ruimte te pakken voor stretchen, mobiliteit en rust. Als ik volledig hersteld ben wil ik me weer wat meer gaan richten op technische oefeningen die lastig voor me zijn, zoals de muscle up en snatch. Ook wil ik dan graag weer aan competities meedoen met als hoop om naar de finale door te mogen gaan! ?”

Met zo’n insteek moet dat lukken! Tot slot, wat is je favoriete herinnering aan CrossFit030?
“Waarschijnlijk mijn eerste tropical party, met een hoop foute karaokehitjes, dansjes en cocktails. Maar het zou ook zomaar de vakantievilla of de halloween party kunnen zijn. The game is on als we trainen, maar gelukkig is er daarbuiten altijd tijd voor een hoop lol en gezelligheid.”