Deze fitte man is sinds vorig jaar februari bij ons te spotten en heeft sindsdien flinke stappen gemaakt. We zien hem groeien in zowel kracht als gainz zonder dit naar zijn hoofd te laten stijgen. Bernard blijft no-nonsense en is ook nog eens een fijn persoon om te coachen. Elke cue die hij krijgt, pakt hij op en werkt hij tot in de puntjes uit. Voor ons is hij hierin een voorbeeld en daarom staat hij deze maand in de spotlights!

Bernard speelde al van jongs af aan badminton en de laatste jaren hield hij buiten het seizoen zijn conditie vooral op peil met hardlopen. “Op zich werkte dat wel, maar het was niet mijn favoriete bezigheid. Daarom was ik op zoek naar wat meer afwisseling en een nieuwe uitdaging. Nadat ik van een collega goede verhalen over CrossFit had gehoord ben ik op zoek gegaan naar een box in Utrecht en zo kwam ik in februari vorig jaar terecht op een proefles bij CrossFit030.”

“Al vanaf de introductieles viel me de afwisseling van de WODs en de vele soorten verschillende oefeningen binnen een WOD op. Eigenlijk is deze indruk niet veranderd, aangezien ik in een jaar tijd nauwelijks twee keer dezelfde workout heb gedaan. De afwisseling die ik zocht heb ik dus wel gevonden!”

Klinkt goed! Wat is het eerste dat je echt bij is gebleven van het trainen bij onze box? “Pff, wat is zo’n halterstang zwaar…;-) Maar dat is misschien niet zo gek voor iemand die tot een jaar geleden nooit met gewichten getraind had. Daarnaast toch wel de spierpijn na mijn eerste WOD, waarin ik meer dan 100 hanging knee raises had gedaan. Toen heb ik mijn buikspieren wel een paar dagen gevoeld. Ook de sfeer in de box is iets wat me vanaf het begin positief is opgevallen. Naast dat iedereen zelf zo goed mogelijk wiltrainen, is er altijd tijd om anderen te helpen en aan te moedigen.”

Dat is gaaf om te horen! Heb je nu bepaalde doelen of specifieke dingen waar je je op richt?Ik heb op dit moment geen specifieke doelen, al zou ik graag dingen als double unders en kipping pull-ups onder de knie krijgen. Daarnaast is het doel om ook het komende jaar weer zoveel mogelijk 2 keer per week te komen trainen.”

Dat gaat je zeker lukken! Wat is je favoriete herinnering aan CrossFit030? “Moeilijk om iets specifieks te benoemen, maar dit wel één van de dingen die me is bijgebleven. Toen ik net een paar maanden bezig was, stond op een warme woensdagochtend de hero wod Wittman op het programma. Ondanks dat ik tijdens de workout ging ik helemaal kapot ging, ergens halverwege m’n scheen open haalde aan de bar (waar Mark snel een grote pleister opplakte), kon ik hem toch binnen de tijd afmaken door de coaching en aanmoedigingen van Mark en alle anderen. De voldoening na afloop maakte in een klap alles goed.”