Deze #fitmom heeft zich na een flinke schouderblessure weer terug weten te battelen naar de box. Hoe moeilijk het aanpassen van de movements af en toe ook was, Cinthya zette door en doet inmiddels weer ‘echte’ wallballs alsof het een lieve lust is! Wij zijn supertrots op hoe ze haar herstel aan heeft gepakt, haar geduld en haar doorzettingsvermogen. Voor ons is Cinthya een voorbeeld en daarom zetten we haar deze maand in de spotlights. Cinthya is inmiddels al bijna een jaar bij ons.

Vertel eens, waarom ben je in de eerste plaats met CrossFit bent begonnen? “Ik ben begonnen op aanraden van een vriendin die al lid was van de box en steeds met enthousiaste verhalen kwam. Zelf was ik steeds aan het klagen dat ik uitgekeken was op de sporten die ik tot op dat moment deed waaronder bodypump, body attack en hardlopen. Steeds nagenoeg dezelfde groepslessen was ik zat en had behoefte aan meer uitdaging. Nou die heb ik gevonden.. Geen WOD is hetzelfde en ik ben op zo’n andere manier met mijn lichaam bezig! Sinds september heb ik mijn trainingsschema uitgebreid van 2 naar 3x per week en heb hier zelfs mijn dansles voor opgezegd.CrossFit brengt mij namelijk zoveel energie en ik zie dat ik steeds meer kan, dat vind ik gaaf. Ik hoop dat de progressie nu nog sneller gaat met 3x per week trainen.”

Dat weten wij wel zeker. Weet je ook nog wat je eerste indruk van CrossFit was? En is deze indruk inmiddels veranderd?
“Mijn eerste indruk tijdens de proefles in de box was heel anders dan wat ik in mijn hoofd had. Ik was bang ‘perfecte’ spierbundels aan te treffen die alle oefeningen moeiteloos kunnen doen. Ik vroeg mij af of ik daar tussen zou passen met mijn maatje meer en minder flexibele lijf. Nou.. dat beeld in mijn hoofd was echt ongegrond! Volgens mij ben ik nog nooit ergens bij een sportclub zo warm ontvangen. Iedereen stelt zich netjes aan je voor en de coach, in dit geval Mark, heeft mij heel goed begeleid. En wat betreft het meekomen met de WODs, iedereen traint op zijn eigen niveau en naar zijn eigen kunnen maar gaat wel tot het gaatje en dat vind ik gaaf. Het motiveert mij enorm en ik kan veel beter meekomen dan ik had gedacht hoewel er ook nog genoeg goals te behalen zijn maar alles op zijn tijd.”

Gaaf om te horen! Wat is het eerste dat je echt bij is gebleven van het trainen bij onze box?
“Zoals hierboven al kort genoemd is dit het warme bad waarin ik terecht kwam en de goede begeleiding. Heel tof om elkaar te steunen en net dat stapje verder te helpen. Daarnaast de diversiteit in WODs en alle events die buiten de reguliere lessen worden aangeboden. O en niet te vergeten mijn eerste box jump! Moest ff een mentaal hobbeltje over, maar het is gelukt!”

Yeaaah!! Heb je naast nog meer box jumps nog bepaalde doelen of specifieke dingen waar je je op richt?
“Op dit moment ligt mijn focus nog op het vergroten van mijn flexibiliteit, wat steeds beter wordt, en het qua techniek goed onder de knie krijgen van de movements. Daarna wil ik de focus gaan verleggen naar het oefenen van pull ups of het onder de knie krijgen van een kipping swing, hoop dat ooit te kunnen!”

Wat is je favoriete herinnering aan CrossFit030?
“Lastig, eigenlijk kijk ik fijn terug op ieder moment in de box. Ik heb gedeeltelijk meegedaan aan de box battles wat ik gaaf vond en op 30 september ga ik dan eindelijk mee met een “echt” uitje. Misschien wordt dat wel mijn favoriete herinnering….”