Als je denkt aan een #fitdad dan denk je sowieso aan Dave. Tijdens de WOD geeft hij zichzelf helemaal, maar heeft hij inmiddels ook leren pacen. Zijn focus op techniek in combinatie met zijn drive om alles eruit te willen halen vinden we mooi om te zien. Daarnaast beschikt hij ook nog eens over biceps waar menig ander jaloers naar kijkt dus kunnen we niet anders dan hem deze maand in de spotlights te zetten.

Twee jaar terug kwam Dave bij ons binnen om aan zijn algehele fitheid te werken. “Op een bepaald moment voelde ik mij niet echt een fitte vader en vond dat daar echt wat aan gedaan moest worden. Ik heb mij toen van de één op de andere dag een complete hardloopoutfit laten aanmeten met de gedachte dat dat redelijk laagdrempelig was. Ik ging inderdaad wel ‘lopen’, maar dat viel nog vies tegen. Na een half jaar merkte ik uiteraard op dat vlak wel vooruitgang, maar dit was nog niet echt wat ik zocht. Ik heb uit een ver verleden een redelijke fitnessachtergrond dus stond eigenlijk op het punt om me weer ergens in te schrijven. Bij toeval kwam ik in aanraking met CrossFit. Ik kende het helemaal niet dus ging me er verder in verdiepen. Op papier was het eigenlijk precies wat ik zocht, dus heb me direct bij de dichtstbijzijnde box ingeschreven; CrossFit030!”

BAM! Dat zijn nog eens doortastende keuzes. Weet je nog wat je eerste indruk van CrossFit was? “Ik weet m’n eerste WOD nog goed te herinneren, iets met deadlifts en wallclimbs. Ik dacht nog, daar vlam ik wel doorheen, echter halverwege de WOD zag ik overal sterretjes en voorkwam de frisse buitenlucht een pukey. Mijn indruk was dus dat je je erg kan vergissen in een WOD en dat de juiste pace heel veel verschil kan maken op het uiteindelijke resultaat. Die indruk is mij altijd bijgebleven, want ondanks dat je je eigen grenzen verlegd, de juiste pace blijft cruciaal.”

Nice! En van de box zelf? “Dat moet wel de saamhorigheid zijn. Iedereen is gelijk en iedereen is bereid een ander te helpen. Van tevoren had ik dit helemaal niet verwacht, maar het community gevoel is heel sterk bij CrossFit030. Naast dit had ik voor CrossFit nooit ‘personal training’ ervaren, maar ook als je met een volle klas staat van 10 dan word je nog persoonlijk gecoached. Dit helpt echt om jezelf technisch te ontwikkelen.”

Wat fijn om te horen! Zijn er nog specifieke onderdelen waar je jezelf in wil ontwikkelen?  “In het eerste halfjaar heb ik mee gedaan met de Goalsetting. Hier was mijn doel beter/slimmer pacen; ik had nog ‘weleens’ de neiging om volgas van start te gaan in een WOD waar dit niet zo slim was… adrenaline ofzo. Mijn meetmoment was Murph. Alhoewel ik hier niet het beoogde resultaat behaalde (lat iets te hoog gelegd?), had ik vooraf al wel het gevoel dat mijn goal bereikt was. Zelden nog ga ik met een verkeerde pace door de WOD. Na Murph heb ik mezelf nieuwe goals opgelegd, ik wil voor het eind van het jaar Handstand Walks onder de knie hebben. Daarnaast 100 double unders unbroken en Snatch op 80kg.”

Dat zijn geen misverstane doelen, maar met jouw drive zien we dat zeker gebeuren! Wat is tot nu toe je favoriete herinnering aan CF030? “Om in de BoxBattle 2016 de finale van divisie 2 te winnen. Als je net een half jaar bezig bent met als doel fitter te worden, is het erg leuk om te zien dat je echt progressie hebt geboekt. Daarnaast zijn er diverse toffe events geweest al dan niet met BBQ afsluiter die mij goed bij zijn gebleven.”