Meet Jos, deze ultra fitte atleet! Met een deadlift en een back squat waar menig jonkie jaloers op is, knokt hij zich door de WODs. Jos came with a bang! Deze man is niet bang om de tijd te nemen om zich te ontwikkelen. Inmiddels is Rx’en hem niet meer vreemd en is ook hij super flexy door de yoga. Het combineren van crossfitten, fietsen en aanvoelen wat zijn lijf nodig heeft maakt dat wij hem in de spotlight willen zetten als Member of the Month.

Jos is in november 2015 bij CrossFit030 begonnen omdat hij krachttraining wilde doen als aanvulling op wielrennen. “Fietsen doe ik al een jaar of 8, dus de benen zijn in orde, maar de rest needed some work ;-)”


Haha duidelijk! En toen kwam je bij ons. Hoe was je eerste indruk? “Erg positief. Ik vind het heerlijk om al m’n energie in een intensieve WOD te kunnen stoppen. Het is wel een stuk technischer dan ik in eerste instantie dacht. Ik merk ook dat een goede techniek wel echt helpt om de WODs beter door te komen.”

Gaaf! Zijn er verder nog dingen die je zijn opgevallen? “De relaxte sfeer in de box! En dat iedereen aangemoedigd wordt om er op z’n eigen niveau het beste uit te halen. Er is zeker wel competitie, maar op een gezonde manier.”

Tof om te horen! Heb je ook nog bepaalde goals waar je dit jaar aan wil werken? “Vooral beter worden in pull-ups en push-ups om dit jaar uiteindelijk Murph te kunnen doen. En dan zijn er nog die toes-to-bar die ik maar niet onder de knie krijg.”

Murph blijft natuurlijk een mooie uitdaging. Terugkijkend op het afgelopen jaar, welk moment is je het meest bijgebleven? “M’n favoriete herinnering aan CF030 zijn de WODs buiten in de tuin bij het vakantiehuis. Ik vind buiten trainen fijn, dus ik hoop dat de vakantievilla-WODs dit jaar in de herhaling gaan.”