Deze #fitchick is een tijdje uit de running geweest, maar staat inmiddels al om 06.00 uur ‘s ochtends in de box te shinen. Nu ze eindelijk weer mag en kan sporten bouwt ze haar training langzaam op met oog voor haar lijf. We zien haar echt genieten van de WOD’s en onze community. Trainen met zoveel geduld en intentie vinden wij supertof en daarom staat Lindsey deze maand in de spotlights!

Ha Linds! Vertel, waarom ben je in de eerste plaats met CrossFit bent begonnen?
Een kennis van mij deed aan CrossFit en plaatste altijd foto’s van haar resultaten. Ik was benieuwd wat alle termen op het ‘bord’ eigenlijk inhielden en ben toen op haar aanraden een les mee gaan doen. Ik had zelf al een tijdje niet gesport, maar wilde wel weer graag gaan bewegen en wat fitter worden.

Mijn eerste indruk (en eerste les) weet ik nog goed, iedereen gaat er écht voor. Het was bij een andere box en tijdens de warming up stond roeien en wall-balls op het programma. Ik weet nog dat ik na de warming-up eigenlijk al op was.
De WOD kan ik me niet meer herinneren, maar ik weet nog wel dat ik ’s nachts wakker werd van de spierpijn en de volgende dag amper mijn bed uit kwam. Gelukkig is de spierpijn stukken minder en kom ik er ’s ochtends gemakkelijk uit. Mijn indruk is nog niet veranderd want ik vind het nog net zo leuk als de eerste keer!

Gaaf om te horen! Wat is het eerste dat je van onze box echt is bijgebleven?
Wat me echt is bijgebleven is het saamhorigheidsgevoel bij CrossFit030. Als je binnenkomt, stelt iedereen zich even voor en bij vragen kun je bij alle coaches en leden terecht. Dit gevoel is ook te merken tijdens de evenementen en tijdens de WOD’s. Iedereen moedigt elkaar even hard aan en helpt elkaar door de WOD’s heen.

Zo zien we het graag natuurlijk! Heb je nog bepaalde doelen die je graag zou willen halen?
Wat ik heel graag zou willen, zijn toes-to-bars en pull-ups. Een aantal maanden geleden was het mij eindelijk gelukt om één  toes-to-bar te doen, maar toen ben ik er helaas een aantal maanden uit geweest. Nu lukt het niet meer, dus een mooi doel om aan te werken. De pull-ups blijven lastig voor mij en ik kan niet wachten tot het me gaat lukken.

Zoals je nu bezig bent komt dat hartstikke goed! Als je aan onze box denkt, wat is dan je favoriete herinnering? Dat zijn er eigenlijk twee: de BoxBattles en de Stormloop. Aan de BoxBattles heb ik vorig jaar voor het eerst mee gedaan. Het is erg leuk om te zien hoe iedereen tijdens de BoxBattles elkaar aanmoedigt  en er ook een mini-competitie ontstaat. Daarnaast zijn er de judges die alle movements goed in de gaten houden (en helaas ook de ‘no reps’ geven 😉 ), maar het is een erg leuk evenement! De Stormloop was een evenement buiten CrossFit030 om, maar wat we samen hebben gedaan. Het was erg leuk om alle hindernissen met het team te doorstaan, van het onder de modder op elkaars rug zitten tot het samen slepen van boomstammen.