Deze CrossFit babe traint inmiddels een jaar bij ons en jullie hebben haar al kunnen zien strijden in The Open waar ze elke WOD weer boven zichzelf uit wist te stijgen. Niet alleen tijdens de WOD stijgt ze boven zichzelf uit, maar inmiddels doet ze ook mee aan de yoga. Liza blijft met veel humor en relativeringsvermogen trainen en er zijn maar weinig atleten die zo mooi hardlopen als zij. Daarom staat ze deze maand in de spotlights!

Liza is vorig jaar april begonnen met trainen omdat ze het sporten weer op wilde pakken. “Ik kwam erachter dat ik me een half jaar lang alleen maar had gefocust op mijn werk en het sporten volledig had laten liggen. Ik ben zelf een hardloper en wilde dit weer oppakken, maar hiervoor moest ik ook weer een basis hebben qua spierkracht. Een aantal vriendinnen van mij uit Alkmaar waren heel enthousiast over CrossFit en toen Frank ook enthousiast thuis kwam van CrossFit 030 heb ik me laten overtuigen toch een keer te gaan kijken.”

Yess! Er gaat niets boven een #fitcouple! 😉 Wat was je eerste indruk van CrossFit en is deze indruk nu veranderd? “Ik dacht altijd dat CrossFit voornamelijk gewichtheffen was en dat dat alleen iets voor de ‘echte’ spierbundels was weggelegd. Gelukkig bleek dit niet helemaal het geval want het is een leuke manier om kracht op te bouwen waarbij niet alleen de focus op kracht ligt, maar ook op uithoudingsvermogen. In het begin had ik het idee dat ik vrij weinig goed kon, terwijl ik toch altijd wel sportief was, maar gelukkig is er wel snel vooruitgang te zien in deze sport en merk ik echt dat ik fitter ben geworden. Net zoals ik altijd zei dat CrossFit niks voor mij was, heb ik dat ook altijd gezegd over yoga en nu doe ik, met dank aan bovenstaande, allebei!”

Fijn om te horen! Wat is het eerste dat je echt bij is gebleven van het trainen bij onze box? “De gezonde competitie, het supporten van elkaar, de persoonlijke aandacht en de gezelligheid. De nadruk ligt niet alleen maar op goed presteren maar ook vooral op het ‘lol hebben’ in de sport. Er is ook oprechte trots op een ander wanneer diegene een goede prestatie neerzet.”

Cool! Heb je nu bepaalde doelen of specifieke dingen waar je je op richt? “Binnenkort loop ik een halve marathon in Schoorl, waarvoor ik wel wat fitheid kan gebruiken. Een van mijn ‘langetermijndoelen’ is toch wel het goed uitvoeren van een squat. Daarnaast wil ik ook graag een goede kipping swing kunnen.”

Work in progress! Wat is je favoriete herinnering aan CrossFit030? “De halloweenparty was wel een hoogtepuntje en natuurlijk ook mijn eerste (en tot nu toe enige) kipping pull-up.” Dit zal met jouw inzet ook zeker niet je laatste zijn, Liza!