Deze topper valt in de categorie ‘niet lullen, maar poetsen’. Ze houdt haar lijf goed in de gaten en neemt gas terug wanneer nodig. Ze gunt zichzelf de tijd om alle technieken onder de knie te krijgen en tegelijkertijd blijft ze zichzelf uitdagen. Ook heeft ze hard geshined in haar rol als head judge tijdens de BoxBattles waar haar geen uitdaging te groot was. Door haar enthousiasme en inzet zetten we haar deze maand in de spotlights!

In 2015 is Mariska verhuisd naar Utrecht en meteen lid geworden van een sportschool. “Ik miste daar het sociale aspect van sporten enorm; iedereen deed zijn eigen ding en een praatje zat er echt niet in. Ook miste ik de motivatie om wat meer krachttraining te doen. Mijn vriendin Anouk, die ik niet echt als een fitchick kende, was zó enthousiast over CrossFit dat ik het ook eens wilde proberen. Toen ik me inschreef voor een proefles dacht ik dat er alleen maar van die bodybuilder-types rond zouden lopen in de box! Ik had niet zo’n fit lijf en zou daar helemaal niet tussen passen natuurlijk… En in tegenstelling tot waar ik bang voor was, waren die ‘goede lijven’ juist inspirerend! Zo zou het dus misschien kunnen worden! Het gaat in ieder geval de goed kant op ;-)”

Gaaf! En wat is het eerste dat je echt bij is gebleven van het trainen bij onze box?
“Het eerste dat me is bijgebleven is de relaxte sfeer in de box en de manier waarop ik als ‘newby’ meteen werd aangemoedigd tijdens de eerste WOD. Niet heel lang daarna begon de spierpijn op te komen; die is me niet als eerste bijgebleven, maar wel het langst!!!”

Oh die herkennen we allemaal wel! Heb je nu ook nog bepaalde doelen of specifieke dingen waar je je op richt?
“In het kader van de ‘Set your goals, then crush them’-actie heb ik twee doelen opgesteld voor 2017. Ik zou het leuk vinden om op mijn handen te kunnen lopen en ik zou graag beter worden in de oefeningen aan het rek, beginnend met pull-ups! Ik heb hiervoor mijn abonnement aangepast naar onbeperkt trainen en ben meteen aan de slag gegaan.”

That’s the spirit! Als je moet kiezen, wat is dan je favoriete herinnering aan CrossFit030?
“Tsja, als ik er maar eentje mag kiezen dan is dat toch de Halloween Party! Een avond vol toffe outfits, leuke spellen en (uiteraard) lekkere hapjes en drankjes. Maar ook mijn eerste HeroWOD Saturday was een mooie uitdaging.”