Jan is het ultieme voorbeeld van een ass kickende 50+er. Qua leeftijd zit hij in de bovencategorie van ons ledenbestand, maar hij laat zien dat je door slim te trainen en goed naar je lichaam te luisteren veel kan bereiken. Jan is een echte genieter en is bij veel events aanwezig. Leuk weetje; de huisarts van Jan heeft ooit tegen hem gezegd dat hij het op zijn leeftijd misschien maar eens wat rustiger aan zou moeten doen. Gelukkig heeft Jan dit op een andere manier aangepakt door zijn weakenesses aan te pakken en elke week trouw de yoga te volgen. Hierdoor traint hij de jonkies er nog regelmatig uit.
Jan is in onze ogen een voorbeeld en daarom staat hij deze maand in de spotlights.

12-jan

Jan is in april 2015 bij CrossFit030 begonnen omdat hij op zoek was naar een intensieve manier van trainen in de buurt. “De Insanity training gaf me niet helemaal de voldoening die ik zocht en toen ik tijdens de Mud Masters een aantal fitte deelnemers met CrossFit shirts voorbij zag komen, besloot ik dat ook te gaan doen.”

Logisch natuurlijk! Wat viel je op toen je de box binnenstapte? “Vooral de kleine gevarieerde groep atleten en dat er vaak maar twee of drie oefeningen op het bord stonden waar je gigantische spierpijn van krijgt. Je lijf moet wennen aan de intensiteit en de bewegingen dus in het begin was slapen voor mij ook wel extra belangrijk.”

Ook dat klinkt bekend. 😉 Wat is je het meeste bijgebleven van het begin? “Moeilijke vraag, maar ik denk vooral de quote van Mark; Leave your ego at the door.”
Heb je je nu je langer crossfit inmiddels bepaalde doelen gesteld? “Ja, ik wil beter worden in het liften en de gymnastics zoals double unders, de handstand en uiteindelijk de handstand push-up.”

Kijk, dat zijn nog eens doelen! Heb je ook al een favoriete herinnering aan CrossFit030? “Het gevoel na elke training! 🙂 Ook de langere trainingen, de Hero WODs en the Hopper (met barbecue!) vind ik leuk. De vakantievilla vond ik ook echt wel een van de hoogtepunten.

Jan heeft toegezegd dit jaar ook mee te willen doen met the Open en wij zullen hem hier natuurlijk in begeleiden. Rob Ortiz, watch your back!