ONTMOET DE COACHES VAN CROSSFIT030

Onze missie is onze drijfveer achter alles wat we doen, het is de reden van ons bestaan: “The constant pursuit of excellence”. Voor ons betekent dit dat we binnen de box ernaar streven zo fit mogelijk te worden en we willen onze community baseren op dit streven. We vormen een hechte, open-minded groep met als doel de hoogst haalbare kwaliteit binnen en buiten de box te leveren. Onmisbaar is hierbij de oprechte, persoonlijke aandacht voor elkaar ongeacht wie je bent en welk niveau je hebt.

Wij willen een gezonde levensstijl zo makkelijk mogelijk maken. Hiervoor verzorgen wij leuke CrossFit lessen. Wanneer je wekelijks onze lessen meedoet train je goed, functioneel en veilig. Daarnaast hebben wij veel aandacht voor het individu in de groep. We werken met kleine groepen, van maximaal 10 deelnemers per coach. Hierdoor kan je op elk instapniveau beginnen. We zorgen ervoor dat de oefeningen voor iedereen haalbaar zijn door verschillende variaties aan te bieden. De mate van aandacht is de luxe van het trainen in kleine groepen.   

We zien je graag eens langskomen voor een proefles!

Mark Voordouw

Founder, Co-owner, Head Coach

In 2013 kwam Mark in aanraking met Crossfit toen hij meer fysiek wou trainen voor het tennissen. Na zijn eerste Crossfit training was hij verkocht. ‘Crossfit was het eerste trainingsprogramma dat echt wat voor me deed. Ik merkte enorm snel resultaat. Mijn kracht en flexibiliteit schoten omhoog. Elke WOD voelt nog steeds als een uitdaging om de workout te overwinnen’. Sinds zijn 17e staat Mark al voor groepen. ‘Ik heb 5 jaar lang tennisles gegeven naast mijn studie Toegepaste Psychologie.’ Mark werkt sinds 2014 als Crossfit trainer en is CrossFit030 gestart vanuit de overtuiging dat complete fitheid voor iedereen haalbaar is wanneer je je in de juiste omgeving bevindt.

Het mooiste aan het coachen vindt Mark dat je echt iets voor de leden kan betekenen. ‘Ik merk dat met een uurtje trainen de leden even weg zijn uit het tempo van de dag. Even niet zitten achter de computer, even niet over complexe zaken nadenken, maar juist even het lichaam in beweging zetten!’ Veel leden voelen zich fitter dan ooit en hebben de grootste plezier tijdens de lessen. De favoriete oefeningen van Mark zijn Deadlifts, hang squat cleans en double unders. De nummers waar hij het best op kan trainen zijn Drake – Back to Back en Feel It van GTA.

Chris Spaaij

Co-owner, Coach, Nutrition Coach, Sportmasseur

Chris ontdekte CrossFit toen hij op zoek was naar een sport waar je echt fit van wordt en dit ook nog een met passie en liefde kan doen. Hij leerde Mark eind 2013 kennen en hij begon met trainen toen het nog Functioneel Trainen heette. Kort daarna is het CrossFit030 geworden. Chris merkte al snel dat hij fysiek sterker en fitter begon te worden. ‘Mentaal ben ik ook veel sterker geworden’. De hechte community van de box sprak hem ook erg aan. ‘Dit alles voelde voor mij als de ideale mix om te werken aan een gezonde lifestyle’.

Het mooiste van het coachen is dat leden zichtbaar resultaat boeken op het fysieke gedeelte en je ze tegelijkertijd mentaal ziet groeien. Het ‘onhaalbare’ haalbaar maken voor leden geeft mij een echte kick, elke dag opnieuw’. Chris doet het liefst hele dag pull-ups maar zet zijn painface op zodra we gaan hardlopen. The Other Side (how bad do you want it?) van Dizzee Rascal is het nummer waar hij het hardste op kan trainen.

Koen van Vliet

Coach, Personal-Trainer

In oktober 2015 is Koen begonnen met Crossfit. Hij speelde jarenlang handbal en besloot hiermee te stoppen. Samen met zijn zus wou hij een andere sport proberen. Na de eerste les Crossfit was Koen verkocht. Koen vindt eigenlijk alle sporten leuk, ook werkte hij al in de fitness. ‘Crossfit heeft veel verschillende elementen wat het zo leuk maakt’.

De succesbeleving van de atleten vindt Koen het mooiste aan coachen. ‘Wanneer na het geven van een aanwijzing de atleet de oefening beter kan uitvoeren voel ik het geluk met ze mee’. Het mooiste crossfit moment vindt Koen het eerste evenement waar hij zich voor kwalificeerde. Daarnaast vindt hij het prachtig wanneer een moeilijke oefening lukt, een magisch moment. Zijn lievelingsoefeningen zijn de snatch en de ring muscle-up. De minste oefening vindt hij de de deadlift. Het favoriete workout-nummer van Koen is Numb/encore van Linkin park (ft. met Jay Z).

Anne van Mierlo

Coach

In juli 2015 is Anne in aanraking gekomen met Crossfit. ‘Een aantal vriendinnen van me deden het, en na even googlen kwam ik bij Crossfit030 uit. Hier ben ik sindsdien niet meer weg te slaan’. Crossfit was voor Anne super effectief en tegelijkertijd enorm leuk. Anne gaat altijd met veel plezier naar de box. De lessen zijn altijd gevarieerd wat het zo leuk maakt. 

Anne vindt coachen een mooi en tegelijkertijd moeilijk vak waarin je als coach nooit bent uitgeleerd. ‘Ieder lid is uniek en er is geen one size fits all. Het mooiste aan coachen vind ik dat je kan bijdragen aan de groei van anderen. Zowel met Crossfit, maar ook met de mindset of levensstijl waardoor leden fitter en sterker in het leven staan. Dit geeft mij enorme voldoening’. Het mooiste Crossfit moment voor Anne was toen ze na 2 jaar hard trainen uiteindelijk haar eerste bar muscle-up deed. ‘Een lichamelijke en mentale overwinning’. Anne doet het liefst burpees en lunges en houdt totaal niet van Wall-balls. Het favoriete trainingsnummer van Anne: ‘het maakt mij niet uit welke muziek opstaat. Zodra de timer start zit ik in mijn focus’.

Nick Kole

Coach

Nick is begonnen met CrossFit door Mark. ‘Ik tenniste samen met Mark en hij deed zijn scriptie bij Duncan Training Centrum (DTC). Hier hadden ze ook crossfit en Mark organiseerde een open dag. Samen met nog wat vrienden deed ik hier aan mee. Vanaf toen was ik hooked’. De hoge intensiteit en constant andere bewegingen maakt CrossFit voor Nick zo leuk. ‘Ik begon steeds meer te lezen over wat er achter zit, en geloofde hier erg in. Daarmee in combinatie met dat je heel veel nieuwe dingen leert en je erg veel progressie boekt, heeft mijn passie voor CrossFit aangewakkerd’. 

Nick vindt het erg leuk om zijn passie en ervaring binnen CrossFit over te brengen op nieuwe leden. ‘Vanuit daar heb ik van Mark de kans gekregen om mijn CrossFit-trainer diploma te halen. Dit was erg waardevol omdat je erg veel van CrossFit leert en van de beste coaches binnen CrossFit les krijgt. Het mooiste aan het coachen van leden vind ik om te zien hoe ze hun doelen behalen. Je ziet mensen maandenlang werken aan hun doelen en het moment dat ze dit bereiken is onwijs tof om mee te maken’. De favoriete oefening van Nick is de Ring muscle-up. Daarnaast is hij erg goed met barbell cycling. Waar Nick minder blij van wordt zijn thrusters en wall-balls. Beste nummer om op te trainen? ‘Na 3, 2,1 Go ben ik helemaal niet bezig met de muziek’.

Samantha Westerink

Marketing & Events

In 2015 is Samantha voor het eerst in aanraking gekomen met CrossFit. ‘Zelf had ik al best een sportieve achtergrond. Ik volgde Zumba lessen en deed aan krachttraining’. Samantha merkte dat de kant van krachttraining haar meer lag en was benieuwd wat CrossFit voor haar kon betekenen. ‘Ik merkte al snel dat ik sterker werd, nieuwe dingen wilde proberen en dat ik daar ook snel beter in werd’. De ideale combi van kracht, gymnastics en conditie maakt het voor Samantha de perfecte sport. ‘Het kan soms erg intensief zijn, maar dat geeft juist veel voldoening. Het fijne van CrossFit is, dat het voor iedereen is, ongeacht je niveau van fitheid’.

Samantha verzorgt de marketing en events bij CrossFit030. Ze zorgt o.a. voor het organiseren van events, het bijhouden van de sociale media en het maken van de nieuwsbrieven. ‘Het leuke hiervan vind ik dat je nauw betrokken bent bij de leden, je weet wat er speelt en waar iedereen mee bezig is. Het informeren, naar buiten treden en nieuwe leden aanspreken is een belangrijke taak. Ook door de leden te betrekken bij evenementen en activiteiten versterkt het community gevoel en zorgt ervoor dat de box een plek is waar iedereen graag is’. De favoriete oefeningen van Samantha zijn toch wel de handstand push-up en alles wat met Core werk te maken te heeft. Planken, Sit-ups, Russian twist etc. Haar favoriete nummer om op te trainen is Levels van Avicii.