Deze man gooit gewichten rond alsof het veertjes zijn, target zijn weaknesses met precisie en blijft zoeken naar balans tussen presteren en herstel. Peter neemt cues in ontvangst als cadeautjes en pluist ze uit totdat hij ze helemaal eigen heeft gemaakt. Werken met zo’n motivatie is mooi en dat is precies waarom Peter in de spotlights staat!

De sportieve zoektocht van Peter eindigde (of begon?) in mei 2015 toen hij bij ons binnen liep. “Via vrienden ontdekte ik CrossFit als sport en leek het me wel wat om ooit te gaan doen, maar eigenlijk ben ik met CrossFit begonnen om wel iets in een groep te kunnen doen, maar toch een beetje individueel te kunnen blijven sporten.” Precies de combinatie die CrossFit zo interessant maakt.

Wat was je eerste indruk en is deze nu veranderd?
“De eerste keer dacht ik echt dat ik dood zou gaan. Sowieso waren de eerste paar keer heel zwaar. Gelukkig went het snel en ontdekte ik dat ik stiekem best al wel sterk was. Dat heb ik steeds verder uit kunnen bouwen en nu ben ik zo sterk dat ik de overstap kan maken naar het werken aan een even sterke engine.”

The Hulk maar dan zonder groen huidje! Wat is het eerste dat je echt bij is gebleven van het trainen bij onze box? “De individuele aandacht van Mark en de community van CrossFit030. De high-five achteraf is ook echt heel cool! Het maakt niet uit wat je doet als je maar hard traint. Iedereen waardeert en stimuleert elkaar.”

Tof om te horen! Heb je nu ook bepaalde doelen of specifieke dingen waar je je op richt?
“Vooral mijn engine. Ik ben sterk en wil nu een completere CrossFitter worden. Kracht en engine moeten nu in balans komen.”

Nice en je favoriete herinnering aan CrossFit030?
“Ah moeilijk kiezen! Wij hebben echt de vetste feestjes en evenementen. Halloween was echt super gaaf, maar ik denk toch echt de vakantievilla! Een super combinatie van vakantie en sporten in een geweldige sfeer!”