Deze #fitchick heeft niet alleen een tempo in haar push-ups waar menig atleet van droomt, maar ook in haar pull-ups laat ze zien genoeg kracht in huis te hebben. Haar fysieke gainz zijn al grootsch, maar haar bakgainz zijn misschien nog wel groter! Samantha is een master in het maken van gezonde baksels waarvan je het water in de mond loopt. Ze is het levende bewijs dat abs are made in the kitchen en daarom staat ze deze maand in de spotlights!

Sam is in mei 2016 bij ons begonnen. “Ik had nog nooit van CrossFit gehoord, totdat ik Chris leerde kennen. (#fitcouple) Hij was al helemaal besmet met het CrossFitvirus. Door zijn enthousiasme heb ik me uiteindelijk ingeschreven voor een proefles. Ik moet zeggen dat ik het best eng vond en niet helemaal wist wat ik kon verwachten. De proefles was tof en daarna stond voor de anderen de HeroWOD Murph op het programma. Niet helemaal wetende waar ik aan begon heb ik aansluitend meegedaan door een halve Murph te doen. Daarna is ook bij mij langzamerhand het virus toegeslagen.”

Haha nice! En je eerste indruk? “In het begin moest ik erg wennen. Ik was al wel erg sportief, maar CrossFit is toch wel even anders. Vooral veel nieuwe termen, afkortingen en bewegingen. Sommige oefeningen en technieken vond ik lastig en dacht dat dat nooit zou lukken. Vooral met double unders had ik een haat/liefde verhouding. Maar die gaan nu echt super goed en mijn goalsetting heb ik ook gehaald, 50 double unders unbroken! Ik ben nu ook een stuk zekerder geworden en merk dat ook in de WODs.”

Gaaf om te horen! Is er ook iets wat je direct opviel bij ons? “De relaxte sfeer in de box en gelijk het gevoel hebben erbij te horen. Ik was niet de vriendin van, maar gewoon Samantha. Dat voelde heel fijn en ik denk dat dat ook wel de kracht van de box is. Ook het feit dat iedereen elkaar aanmoedigt in de wods en erbij blijft tot de laatste gefinisht is.”

Zo zien we het ook graag. Ben je nu bezig met specifieke doelen? “Ik wil graag de techniek van mijn lifts te verbeteren en doe daarom mee met de barbell club. Sinds ik ben begonnen merk ik dat het al een stuk beter gaat en ik ook meer vertrouwen heb in de verschillende movements. De swing van mijn pull ups wil ik verbeteren zodat chest to bars ook haalbaar zijn en wie weet ooit een muscle up! ;)”

En die komt er! Wat is je favoriete herinnering tot nu toe? “De vakantievilla was echt super tof!! Heerlijk een week lang sporten, eten en leuke dingen doen. The Open is ook iets wat me bij gebleven is. Vorig jaar deed ik net een maandje CrossFit en heb ik voor het eerst meegedaan. Dit jaar was het zo gaaf om te zien hoeveel progressie ik al gemaakt had in een jaar tijd. Ben heel benieuwd hoe ik het volgend jaar ga doen..”