Greg Glassman, voormalig gymnast, heeft in 2000 CrossFit opgericht. In zijn jaren als coach van topsporters was hij niet zozeer gericht op optimale fitheid door specialisatie, maar meer door het aanbieden van constant gevarieerde, functionele bewegingen op hoge intensiteit. In het kort komt het neer op het combineren van Olympisch gewichtheffen, gymnastiek, sprinten, roeien en ‘core conditioning’ om zo algehele flexibiliteit, kracht, snelheid, uithoudingsvermogen en behendigheid te trainen.

Constant gevarieerde oefeningen
Constant gevarieerde oefeningen houdt in dat elke dag een andere workout (WOD) met zich meebrengt waarin een combinatie van bovenstaande elementen in zit. Bij CrossFit030 zul je te maken krijgen met grote verscheidenheid aan bewegingen. Elke dag staat er een andere WOD op het programma die specifiek ontworpen is om aan verschillende spiergroepen en/of conditie te werken.

Functionele bewegingen
Functionele bewegingen refereren aan de veiligste, meest efficiente positie om kracht te leveren in een beweging. Er zijn heel veel verschillende misvattingen over CrossFit. De waarheid is dat veel van wat we doen in onze workouts een afspiegeling is van datgene wat we in ons dagelijks leven doen. Om te beginnen zal het opgooien van een medicine ball je vreemd voorkomen, maar bedenk wat je lichaam doet wanneer je een koffer in de ruimte boven de stoelen in een vliegtuig doet. Als je ooit een zware zak hondenvoer of zand hebt getild dan hoeft niemand je te vertellen over het belang van het beschermen van je rug. Onze coaches helpen je bij je houding in de workouts en begeleiden je naar het toepassen van deze vaardigheden in je dagelijks leven.  

Hoge intensiteit
Trainen op hoge intensiteit is een aspect dat in het begin als moeilijk kan worden ervaren door nieuwe CrossFitters. Als je gewend bent aan het rennen van lange afstanden of uren op de crosstrainers zit in de sportschool, dan lijkt het misschien vreemd om binnen een uur weer buiten de box te staan. Bij CrossFit030 duren de workouts tussen de 8 en de 25 minuten, maar uiteindelijk zul je aan je resultaten zien dat de workouts op hoge intensiteit hun vruchten afwerpen.
Het mooie van onze sport is dat we het samen doen, we motiveren elkaar. Het is een sport waar degene die het laatste finisht, meer highfives krijgt dan degene die als eerste finisht.

Op www.crossfit.com vind je meer informatie over CrossFit. Via deze link kun je meer informatie vinden over de methodiek van CrossFit.
Ben je benieuwd naar ons programma? Stuur een berichtje en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Ja, CrossFit is voor iedereen! Het mooiste aan CrossFit is dat alle workouts op elk niveau kunnen worden aangepast. Of je nu beginnend of gevorderd atleet bent, CrossFit kan je fitheid op een effectieve manier verbeteren. Persoonlijke aandacht en een goede technische instructie zijn hierbij essentieel en daarmee voor ons prioriteit.
Dit is een moeilijke vraag want elke box is uniek en heeft zijn eigen karakter. Bij CrossFit030 streven we naar het leveren van de hoogst haalbare kwaliteit binnen en buiten de box, maar vinden we humor ook erg belangrijk. Onze community is het hart van onze box en je zult dan ook warm ontvangen worden. Lijkt het je leuk om een keer te komen kijken, neem dan even contact met ons op.
Na je proefles(sen) volg je een On Ramp om de verschillende technieken eigen te maken. Wanneer je deze afgerond hebt, mag je deelnemen aan de lessen. Wil je een proefles volgen neem dan even contact met ons op.